KOSTEN VERBOUWING HORECA

Heeft u verbouwplannen en wilt u weten waar u qua kosten voor uw verbouwing in de horeca rekening mee moet houden? Hoeveel kost bijvoorbeeld het maken van een ontwerp? En is zo’n ontwerp wel nodig of kunt u ook direct met een aannemer aan de slag? Wat zijn vervolgens de kosten van arbeid en materialen en waar moet u nog meer rekening mee houden? Op deze pagina 3 x vraag en antwoord over: kosten verbouwing horeca.

De kosten voor een verbouwing in de horeca kunnen behoorlijk uiteen lopen. Dat is logisch, de ene verbouwing is groter dan de andere, het ene horecapand ook groter dan het andere. Toch kunnen we u wel het een en ander vertellen over de kosten van uw verbouwing in de horeca. Wij zijn gespecialiseerd in bouwbegeleiding en projectmanagement in de horeca en begeleidden inmiddels meer dan 50 verbouwingen in de horeca. Waar moet u rekening mee houden?

Neem contact met ons op

 

Veelgestelde vraag: is een ontwerp wel nodig?

U houdt de kosten van uw verbouwing in de horeca het liefst zo laag mogelijk, zonder in te leveren op de kwaliteit. Dan lijkt het misschien slim om te bezuinigen op een architect. Als u weet wat u wilt kunt u ook direct met een aannemer aan de slag, toch?

Wij adviseren u om zelfs voor een op het eerste oog simpele verbouwing een ontwerp te laten maken. Een goed doordacht ontwerp voorkomt namelijk dat er tijdens de uitvoering vertraging ontstaat. Bijvoorbeeld omdat het dan toch anders moet, er fouten worden gemaakt of er ineens materialen nodig zijn die niet direct leverbaar zijn.

Tijd is geld, zeker in de horeca. Elke dag dat uw project langer duurt betekent het mislopen van inkomsten. Een ontwerp laten maken kost geld (architecten werken op basis van een uurtarief), maar die investering verdient zichzelf terug doordat u onnodige kosten en inkomstenderving voorkomt. Bekijk hier ons stappenplan voor de verbouwing van een horecapand.

Wat zíjn de kosten van een verbouwing in de horeca?

De kosten van een verbouwing in de horeca bestaan uit het maken van een ontwerp, de uitvoering (arbeid en materialen) en het onderhoud daarna. Daarnaast moet u eventueel nog rekening houden met kosten voor vergunningen en specialistisch advies op bijvoorbeeld het gebied van duurzaamheid.

Met name de juiste aannemer vinden blijkt vaak lastig. Een aannemer die realistische prijzen hanteert en begrijpt waar het in de horeca om draait. Een aannemer maakt in zijn offerte meestal een onderscheid tussen arbeid en materialen. Wij adviseren u altijd meerdere offertes aan te vragen, zodat u de prijzen kunt vergelijken.

Let wel op: kies niet automatisch voor de goedkoopste aannemer, maar zoek het optimum tussen prijs en kwaliteit. Wij begeleidden door het hele land al heel veel verbouwingen in de horeca en beschikken over een groot netwerk. We koppelen u desgewenst graag aan de juiste aannemers en helpen u om de offertes die zij uitbrengen te beoordelen op prijs, kwaliteit en technische keuzes.

Ook onderdeel van de kosten: onderhoud

Neem bij het uitrekenen van de kosten voor uw verbouwing in de horeca ook de kosten voor het onderhoud mee. Er bestaan bijvoorbeeld grote verschillen in de prijs en kwaliteit van materialen. Een materiaal kan in eerste instantie misschien goedkoper zijn, maar blijkt dan op de langere termijn duurder, omdat het eerder vervangen moet worden of meer onderhoud nodig heeft.

Wilt u de kosten van uw verbouwing in de horeca laten beoordelen? Wij helpen u graag met het maken van een begroting, het vergelijken van offertes en het maken van een meerjarenonderhoudsplan(MJOP) voor uw horecapand.

 
 

Daarom kiest u voor
De Opzichter

g
Gespecialiseerd in de horeca
Meer dan 50 verbouwingen in de horeca begeleid
C
Kostenbesparend
Beste prijsonderhandelingen, vooraf voorkomen van faalkosten
Ï
Oplevering volgens planning
Bewaakt de planning en stuurt aan óp de bouw
q
Eén aanspreekpunt
Van ontwerp tot oplevering en onderhoud

Meer vragen over de kosten van een verbouwing in de horeca? 

Neem contact met ons op

Projectmanagement
voor restaurants